de op een na laatste dag
Vandaag scheen de zon uitbundig, maar de wind maakte het een beetje koud.
We begonnen de dag met een bezoek aan de Tokyo Tower, met zijn333m hoger dan de Eiffeltoren in Parijs. Vanaf de omloop had je een prachtig uitzicht op Tokyo. We hebben dan ook veel foto's en film geschoten. Daarna kregen we even de gelegenheid om te shoppen en velen van ons hebben er van gebruik gemaakt om voor de thuisblijvers iets te kopen. Het was wel even schrikken en slikken. Tokyo heeft veel moois te bieden, maar het is allemaal peperduur! En verbazingwekkend zo veel mooie (jonge) vrouwen als er in Japan rondlopen!
's-Avonds hadden we een ontvangst op de Nederlandse ambassade. We werden buitengewoon hartelijk ontvangen en hadden eerst een onderonsje met de ambassadeur en zijn vrouw en enkele medewerkers. Onderwerp van gesprek was natuurlijk hoe we de confrontatie hebben ervaren met Japan en de Japanners, onder wie velen van ons in de kampen hebben geleden. De ambassadeur lichtte toe dat er in Japan twee stromingen bestaan: de bovenlaag, die de wandaden verdoezelen of zelfs ontkennen en een andere categorie, die erkent welke fouten er in het verleden gemaakt zijn.Vervolgens bood onze 'leading Lady' Liesbeth namens de groep de kado's aan.Daarna mengden de andere gasten (Japanners en Nederlanders, waaronder studenten) zich in het gezelschap. Tijdens het nuttigen van het uitgebreide buffet, ontstonden overal geannimeerde gesprekken en moesten we al weer naar het hotel terug, voordat we het wisten. De tijd was omgevlogen. We waren voldaan en hadden allen het gevoel in goed en prettig gezelschap te hebben vertoefd.
Hallo Frits,
Al deze indrukken zullen je nog wel even bezighouden, alvast een goede terugreis gewenst, Han en Bert.
Hoi Godfried,
Alles goed gelezen; enerverende reis hoor!
Goede terugreis en graag tot gauw in NL!
Liefs, Jan